Treneri pričaju

Prema Wikipediji Trener je osoba koja vodi, podučava i trenira sportiste ili sportske klubove. Razne su dužnosti koje u svom radu obavlja trener. Uglavnom se pod osnovne dužnostima trenera podrazumeva fizička, tehnička i takmiča, i mentalna priprema sportista za takmičenja koja prestoje. U mnogim sportovima pogotovo kolektivnim, spisak obaveza je mnogo duži.

Sigurno ćemo se svi složiti da je posao trenera izuzetno složen, komplikovan i stresan. Pored potpune posvećenosti i ljubavi prema sportu kojim se trener bavi,  potrebna je veliko znanje, ali i odlične komunikacijske veštine u ophođenju s ljudima,  i dobro poznavanje psihologije. Svakako trener mora da bude  i harizmatična ličnost.

Za svakog trenera posebno je bitna njegova filozofija. Njegov način razmišljanja,  pogled i shvatanje sporta kojim se bavi. U želji da tu trenersku filozofiju i način razmišljanja približimo svima, pokrenuli smo rubriku Treneri pričaju. Kroz kratku anketu pod nazivom Treneri pričaju, naši članovi odgovorali su na  ista pitanja. Evo njihovih priča: