Јужна Африка – Нови Зелад 18:20

Станислав Колунџија је и протеклог викенда пратио полуфиналне мечеве Светског рагби купа 2015. Прва полуфинална утакмица између Јужне Африке и Новог Зеланда одиграна је у суботу 24.10.2015.године на Твикинхему пред 80.090 гледалаца, а ово су импресије г. Колунџије.

Врло тежак меч за обе екипе. Нови Зеланд је имао више присталица на трибинама Твикинхема. Јужна Африка је играла добро, нарочито у првом полувремену које је завршила у своју корист резултатом 12:7. Није се добро адаптирала на кишу у другом полувремену, направила је неколико грешака и то је разлика измедју ње и победничког тима.

атмосфера пред утакмицу слика: Станислав Колунџија

атмосфера пред утакмицу слика: Станислав Колунџија

Ветерани Јужне Африке Матфилд и Хабана нису се прославили на овом мечу, вероватно ће ово бити њихове последње игре за национални тим. Матфилд (играч друга линије) је изгубио два важна аута пред крај меча, а Хабана (крило) је добио жути картон и оставио тим на цедилу 10 минута. Јужна Африка је безуспешно покушавала да напада по ширини. Генерално није имала неке изгледне шансе за постизања скора.Нови Зеланд је био бољи у другом полувремену.

Интересантно је напоменути да је отварач тима Новог Зеланда дао дропку када су имали 14 играча; и да се Нови Зеланд пред почетак другог полувремена загревао пасовима (изашао на терен пре истека 10 минута паузе)

Шта је одлучило утакмицу?

Шутеви које је користио Нови Зеланд упућених од стране отварча, центра, крила и фулбека Јужна Африка није успешно заустављала. Била је под сталним притислом Ол Блекси – односно у дефанзиви.

Све у свему, чврста, тактички одиграна утакмица у којој се Нови Зеланд боље снашао.

слика: Станислав Колунџија

слика: Станислав Колунџија