Скупштина УРТС усвојила нови статут

Удружење рагби тренера Србије данас је одржало Скупштину  која је усвојила нови статут и изабрала ново руководство које ће водити Удружење у наредне четири године. Скупштина УРТС одржана је у Београду Теразије 35, у просторијама Асоцијације спорт за све. Скупштини је присуствовало 12 делегата који су у својим одлукама били једногласни.

Прво су усвојени извештаји о раду у 2016 години,  извештај Надзорног одбора и финансијски извештај за протеклу годину. Затим је Скупштина УРТС једногласно усвојила нови стратешки план за период 2016-2020 година. Главне тачке стратешког плана су и даље стручно оспособљавање тренера, а циљ је да се број оних који добију диплому оперативног тренера до 2020 године утростручи, то јест повећа на 20. Врло важна ставка у стратешком плану је издавачка делатност која ће се интензивирати, а поред објављивања сопствених издања, већа пажња биће посвећења превођењу стране стручне литературе на наш језик. Организација стручних семинара и трибина, континуирано ажурирање базе података о чланству и сајта удружења. Успостављање контаката и сарадња са тренерским организацијама у Европи и свету само су неки од задатака који стоје пред УРТС-ом. Очекује се много активнија сарадња са клубовима, већа присутност у медијима али и формирање сопствене стручне библиотеке која ће бити доступна свим члановима УРТС-а потпуно бесплатно.

Потом се прешло на усвајање новог Статута Удружења рагби тренера Србије, што је била и законска обавеза од изгласавања Новог Закона о спорту. После новог статута усвојен је и нови Пословиник о раду Скупштине. Скупштина УРТС завршена је у неформалном разговору и пријатељском дружењу на

Станислав Колунџијакоме је Председник Станислав Колунџија поделио две своје књиге Мисли о клубу и Тренинг Варатаса, које су објављене у протеклој години у издању Уружења рагби тренера Србије.

 

 

 

Скупштина УРТС – слике