Посета Жан Пјер Јуанчића

Велики хуманиста и пријатељ Србије и српског рагбија господин Жан Пјер Јуанчић већ неколико година води велику борбу са опаком болешћу канцером. Ипак, у поред незавидне ситуације у којој се налази, Жан Пјер и даље мисли како да помогне другима. Тако је од 14 до 16 новембра поново дошао у Србију. Циљ његове посете био је да у својству председника фондације “RUGBY FRATERNITE” још једном обиђе своје рагби пријатеље и донира им рагби опрему, пре свега увек преко потребне лопте. Током  посете , заједно са господином Аланом Фонтеном, посетио је и Дом за незбринуту децу у Панчеву “Споменак”, са којим има дугогодишњу сарадњу. И овај пут искористио је прилику да младим дечацима и девојчицама без родитељског старања поклони велику количину школског прибора (свеске, оловке, бојице, пернице…).

Током своје краткотрајне посете Жан Пјер Јуанчић, посетио је и Удруђење рагби тренера Србије где се сусрео са председником Станиславом Колунџијом. У пријтељском разговору коме су прусуствовали и Биљана Милошевић секретар Удружења, Милан Гроздановић и Алан Фонтен договорена је даља сарадња измећу УРТС и фондације Рагби братство.

Жан Пјер је први пут у контакт са нашим рагбијем дошао 1999 године на јуниорском Европском Првенству у Швајцарској. За време овог такмичења отпочела је НАТО агресија на Србију, а Жан Пјер Јуанчић је моментално пружио велику помоћ нашим играчим и целој делегацији. Сарадња се наставила и касније, тако да је у више наврата био селектор и тренер наше сениорске репрезентације.

И поред  видљиви тешког стања у ком се налази, оптимизам га не напушта, тако да је своју наредну посету предвидео у мају 2018 године, на меморијалу Милосава Перовића, који на Ади Циганлији организује БРК Црвена звезда.